Денес во просторот од нашето здружение се одржа Втората по ред ликовна работилница,со поддршка на професор доктор Елена Обукхова Схуканова.

Изложбата на детските изработки ќе биде на Филолошкиот факултет при Виоронски државен универзитет во Воронес – Русија.

Благодарност до Руската Амбасада.