image
image
За Нас

Вашата донација прави среќни срца!

Нашата организација им помага на сиромашни дечина, деца без родители и деца со посебни потреби.

Нашата организација има помогнато на 40 деца, со секоја ваша донација оваа бројка ке се зголемува.

Нашата цел е да усреќиме дечина на кои што им е најпотребно.

canvas

Направете подобар живот на децата за кои што донирате.

Вашите донации помагаат на деца на кои што им е најпотребно.

Деца со попречености

Вашите донации помагаат на деца со попречености.

Сиромашни семејства

Вашите донации ке бидат наменети за сиромашни деца.

image
Наша цел

Обезбедуваме подобра иднина за сите деца.

Прашајте не!

Доколку имате прашања слободно контактирајте не!

Наши донатори

Топ донаторски фирми.

Нашето здружение заедно со здружението “Креативни активни” имаше заедничка работилница во Струга, каде што активноста беше фокусирана на лицата со посебни потреби.

Нашето здружение заедно со здружението “Креативни активни” имаше заедничка работилница во Струга, каде што активноста беше фокусирана на лицата со посебни потреби. Тројца експерти беа задолжени во повеќе области:преработка на бакар во накит,керамичка обработка и создавање на накит од монистра и рециклиран материјал.

Денес во просторот од нашето здружение се одржа Втората по ред ликовна работилница,со поддршка на професор доктор Елена Обукхова Схуканова.

Денес во просторот од нашето здружение се одржа Втората по ред ликовна работилница,со поддршка на професор доктор Елена Обукхова Схуканова. Изложбата на детските изработки ќе биде на Филолошкиот факултет при Виоронски државен универзитет во Воронес – Русија. Благодарност до Руската Амбасада.

Голема благодарност до Димче Каневче !

Голема благодарност до Димче Каневче кој донира храна за најранливите семејства.

Во дворот на вилата на Прецедателот Пендаровски ,се одржа базар ,во кој учествуваа жени претприемачи од скоро цела Македонија на базарот како гости беа поканети и членови од нашето здружение.

Во дворот на вилата на Прецедателот Пендаровски ,се одржа базар ,во кој учествуваа жени претприемачи од скоро цела Македонија. На базарот како гости беа поканети и членови од нашето здружение. Се оформија нови познанства и се разменија многу идеи . Исто така бевме топло пречекани и од првата дама на

Денес на гости во нашето здружение ни беше Јулијана Милеска со нејзините членови.

ПРЕКРАСНА ЗАБАВАДенес на гости во нашето здружение ни беше Јулијана Милеска со нејзините членови.Моменти исполнети со многу музика ,забава,дружење,игра.

Голема благодарност до СЕФА КОМПАНИ!

Магна интернешнл донираше за дечината од Здружението

Канадската компанија Магна интернешнл е општествено одговорна фирма која е посветена и се грижи за децата со попреченост.Тоа денес и го покажа со својата донација за нашето здружение.Голема благодарност до нив!

Светски ден на Аутизмот да ги срушиме бариерите за аутизмот заедно

Во знак на поддршка на лицата со аутистичен спектар на нарушување, OOУ”Св.Климент Охридски” се обои во сино. Денес светот го одбележува 2 Април – Меѓународен ден за поддршка на лицата со аутизам. Да се даде поддршка, да се подобри квалитетот на животот на луѓето кои страдаат од аутизам, борбата против

Донација од Димче Каневче

Голема благодарност до Димче Каневче и ресторан долна порта кој донираа пици за дечината од нашето здружение. Нивната хуманост ги израдува дечината од здружението.

Slice донира новогодишни пакетчина

Денес во просторот од нашето здружение Претставници од DATA ENTRY SLICE ,им донираа на нашите дечиња новогодишни пакетчиња.Голема благодарност од дечињата и родителите на здружението!