Нашето здружение заедно со здружението “Креативни активни” имаше заедничка работилница во Струга, каде што активноста беше фокусирана на лицата со посебни потреби.

Тројца експерти беа задолжени во повеќе области:преработка на бакар во накит,керамичка обработка и создавање на накит од монистра и рециклиран материјал.