Новости

Нашето здружение заедно со здружението “Креативни активни” имаше заедничка работилница во Струга, каде што активноста беше фокусирана на лицата со посебни потреби.

Нашето здружение заедно со здружението “Креативни активни” имаше заедничка работилница во Струга, каде што активноста беше фокусирана на лицата со посебни потреби. Тројца експерти беа задолжени во повеќе области:преработка на бакар во накит,керамичка обработка и создавање на накит од монистра и рециклиран материјал.

Continue Reading
Новости

Денес во просторот од нашето здружение се одржа Втората по ред ликовна работилница,со поддршка на професор доктор Елена Обукхова Схуканова.

Денес во просторот од нашето здружение се одржа Втората по ред ликовна работилница,со поддршка на професор доктор Елена Обукхова Схуканова. Изложбата на детските изработки ќе биде на Филолошкиот факултет при Виоронски државен универзитет во Воронес – Русија. Благодарност до Руската Амбасада.

Continue Reading
Новости

Светски ден на Аутизмот да ги срушиме бариерите за аутизмот заедно

Во знак на поддршка на лицата со аутистичен спектар на нарушување, OOУ”Св.Климент Охридски” се обои во сино. Денес светот го одбележува 2 Април – Меѓународен ден за поддршка на лицата со аутизам. Да се даде поддршка, да се подобри квалитетот на животот на луѓето кои страдаат од аутизам, борбата против

Continue Reading